top of page

Alex Frijters D.O./M.R.O.

In 2006 heeft Alex Frijters D.O./M.R.O.

(Diplomated Osteopath / Member of the Register of Osteopaths) de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (Hogeschool van Amsterdam) afgerond en is toen begonnen als freelance personal trainer.
Als personal trainer heeft hij mensen geholpen bij het

revalideren van allerlei (sport)blessures, maar hij merkte dat trainen alleen niet altijd werkte en is daarom verder gaan kijken.

 

Dit heeft ertoe geleid dat hij in 2007 begonnen is aan de 6 jarige opleiding tot osteopaat

(College Sutherland Amsterdam), die hij met succes afgerond heeft in 2013.

 

Door zijn achtergrond in de sport specialiseert hij zich in het behandelen van sporters. Naast het behandelen van de klacht kan hij advies geven op het gebied van trainingsarbeid, voeding en rust, zodat de (top)sporter zo snel mogelijk weer (top)fit is.

 

Als vader van 3 werd hij al snel getrokken tot de kinderosteopathie. Hij is daarom in 2014 begonnen aan de opleiding Osteopathie bij Kinderen

(International Academie of Osteopathy te Gent) en heeft deze in 2016 afgerond.

Door allergieën en intoleranties bij zijn kinderen die lichamelijk grote gevolgen hadden heeft hij zich nog verder gespecialiseerd. In 2021 heeft hij zijn diploma Orthomoleculair therapeut behaald (Civas Opleidingen) en volgt hij de opleiding Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut bij Stichting Ortho Health Foundation om voor vergoeding in aanmerking te komen (afronding februari 2022). Hiermee helpt hij zijn patiënten obstakels weg te halen d.m.v. voedings- en supplementen advies om het zelfgenezend vermogen verder aan te spreken. 

 

Alex Frijters vindt vooral de brede kijk van osteopathie i.c.m. orthomoleculaire therapie zeer waardevol. Zo wordt iedere patiënt als unieke casus van top tot teen onderzocht en wordt er gezocht naar de oorzaak van de klacht in plaats van alleen de klacht zelf te behandelen.

 

Alex Frijters staat geregistreerd bij de Nederlands Register voor Osteopathie (NRO) en is lid van de

Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO).

Als Orthomoleculair therapeut staat hij ingeschreven bij Collectief Alternatieve Therapeuten (CAT).

bottom of page