top of page
Alex Osteo-med_edited_edited_edited_edit

Alex Frijters D.O./M.R.O.

Ik ben Alex Frijters D.O./M.R.O.(Diplomated Osteopath / Member of the Register of Osteopaths) en heb in 2006 de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (Hogeschool van Amsterdam) afgerond en ben toen begonnen als freelance personal trainer. Als personal trainer heb ik mensen geholpen bij het revalideren van allerlei (sport)blessures, maar merkte dat trainen alleen niet altijd werkte en ben daarom verder gaan kijken. Dit heeft ertoe geleid dat ik in 2007 begonnen ben aan de 6 jarige opleiding tot osteopaat (College Sutherland Amsterdam), die ik met succes heb afgerond in 2013.

 

Door mijn achtergrond in de sport specialiseer ik mij in het behandelen van sporters. Naast het behandelen van de klacht kan ik advies geven op het gebied van trainingsarbeid, voeding en rust, zodat de (top)sporter zo snel mogelijk weer (top)fit is.

Als vader van 3 werd ik al snel getrokken tot de kinderosteopathie. Daarom ben ik in 2014 begonnen aan de opleiding Osteopathie bij Kinderen (International Academie of Osteopathy te Gent) en heb deze in 2016 afgerond.​

Door allergieën en intoleranties bij mijn kinderen die lichamelijk grote gevolgen hadden heb ik me nog verder gespecialiseerd. In 2021 heb ik mijn diploma Orthomoleculair therapeut behaald bij Civas Opleidingen en in 2022 bij Stichting Ortho Health Foundation. Hiermee help ik mijn patiënten obstakels weg te halen d.m.v. voedings- en supplementen advies om het zelfgenezend vermogen verder aan te spreken. 

Ik vindt vooral de brede kijk van osteopathie i.c.m. orthomoleculaire therapie zeer waardevol. Zo wordt iedere patiënt als unieke casus van top tot teen onderzocht en wordt er gezocht naar de oorzaak van de klacht in plaats van alleen de klacht zelf te behandelen.

 

Alex Frijters staat geregistreerd bij de Nederlands Register voor Osteopathie (NRO). Als Orthomoleculair therapeut staat hij ingeschreven bij Collectief Alternatieve Therapeuten (CAT).

bottom of page